رگلاتور به ابزاری میگویند که برای کم کردن فشار زیاد گاز در یک سیلندر یا خط به فشار پایینتر مورد استفاده قرار میگیرد. بر اساس این که فشار گاز در خط تولید یا سیلندر فشار بالایی است، به صورت مستقیم نمیتوان از آن استفاده کرد. به همین دلیل برای استفاده در آنالیزر، دستگاههای کروماتوگرافی، دستگاههای مصرف کننده و… از این دستگاه برای کاربردی کردن و کاهش فشار گاز به کار میرود. این قطعه عملکرد بسیار خاصی دارد و در موارد مختلفی به کار برده میشود.
رگلاتور چیست؟
رگلاتور دستگاهی مکانیکی است که کارکردی شبیه به یک شیر کنترل دارد و به مدیریت و کنترل فشار گاز خروجی از خط لوله و یا یک مخزن کمک میکند. به طور ساده و مختصر وظیفه یک رگلاتور کم کردن فشار گاز ورودی از خط لوله جریان گاز یا از سمت مخزن میباشد. زیرا در مخازن یا خطهای لوله فشار گاز بالایی وجود دارد و به شکل مستقیم کاربرد ندارد. بنابراین میبایست یک شیر فشار شکن استفاده نمود.
قیمت رگلاتور
همان طور که میدانید فشار گاز خارج شده از لولهها را نمیتوان به صورت مستقیم استفاده کرد. بنابراین باید از یک کنترلر استفاده کرد. هر چه فشار آب بالا باشد، نیاز به رگلاتور قویتر دارد. به همین دلیل این قطعه را در بخشهای مختلف به کار میبرند. این قطعه در مدلها و ابعاد مختلفی به تولید میرسد که به صورت مستقیم بر روی قیمت آن تاثیر میگذارد. جهت دریافت لیست قیمت انواع رگلاتورها با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید تا لیست برای شما ارسال گردد.
انواع رگلاتور
رگلاتورها از نظر کارکرد به دستههای مختلف رگلاتور هوا، اکسیژن، پوششی، مایع و گاز تقسیم بندی میشود که در زیر سه مورد از مهمترین آنها اشاره میکنیم:
رگلاتور گاز: رگلاتور گاز در مدلهای مختلفی تولید میشوند و هر کدام عملکرد یکسانی دارد. این تنظیم کننده به دو صورت فشار ضعیف و فشار قوی موجود است که تنظیم کننده فشار قوی ورودی گاز بیشتری به وجود میآورد. فشار گاز ضعیف نیز به شکل ثابت گاز را تخلیه میکند.
رگلاتور گاز مایع: گاز مایع اکثرا در کپسولها به کار میرود. این نوع کپسولها در گازهای پیک نیک، آشپزخانهها و با مناطق مجهز به گاز طبیعی کاربرد دارد. گاز مایع نیز جهت کنترل نیز نیازمند یک کنترل کننده میباشد. این گازها دارای مدل مختلفی از رگلاتور است و امکان استفاده از گاز مایع بدون رگلاتور وجود ندارد. زیرا موجب بروز خطر انفجار و آسیب دیدگی میگردد.
رگلاتور گاز طبیعی: این قطعه برای تامین ایمنی ابزارهای سرمایشی و گرمایشی مورد استفاده قرار میگیرد. این قطعه باعث ایجاد محدودیت شده و از خروج گاز اضافی جلوگیری میکند.
فیلتر رگلاتور
در واحدهای صنعتی فیلتر رگلاتور یکی از مهمترین قطعات به شمار میرود و میتوان از آن در صنایع بزرگ و کوچک استفاده کرد. این فیلترها در ابعاد و اندازههای مختلفی موجود است. در سیستم بادرسانی از فیلترهای رگلاتور برای جداسازی رطوبت از هوا استفاده میکنند. جنس و متریالهای این فیلترها متفاوت است و از این رو باید بر اساس محیط و شرایط مناسبترین مدل را خریداری کنید.
رگلاتورها چگونه عمل میکند؟
عملکرد رگلاتورها به گونهای است که تنها میتواند فشار گاز را بررسی و کنترل کند و برای کنترل دبی گاز کاربردی ندارد. همان طور که میدانید جریان گاز با فشار بالایی از مخزن خارج میشود و از این رو نمیتوان به صورت مستقیم از آن استفاده کرد. بنابراین برای استفاده از آن نیاز به قطعهای است که این فشار را تنظیم کند. رگلاتور میتواند به خوبی این کار را انجام داده و گاز را با فشار مناسبی وارد لولهها کند.
در واقع رگلاتورها فشار ورودی گاز را کاهش میدهند تا از بروز خطرات و آسیبات جلوگیری کند.
اجزا و قطعات رگلاتور
رگلاتورها از اجزا و قطعات مختلفی تولید میشود که هر کدام وظیفه خاصی را انجام میدهند. در زیر به صورت مختصر مهمترین قطعات رگلاتورها را به شما شرح میدهیم:
قسمت اندازه گیری: قسمت نامگذاری همان طور که از نامش مشخص است، میزان گاز ورودی را اندازه گیری میکند.
قسمت بارگزاری: این بخش از دو بخش وزنه و فنر تشکیل شده است.
فنر: فنر فشار شکن بین دو قطعه دسته کنترل و دیافراگم قرار گرفته و وظیفه مقایسه فشار خروجی و ورودی و اندازه گیری آن را برعهده دارد.
دیافراگم: دیافراگمهای رگلاتورها از جنس فلزی و یا پلاستیکی ساخته میشوند و انعطاف پذیری مطلوبی دارند. دیافراگمها وظیفه تنظیم گاز خروجی و یا مسدود نمودن جریان گاز ورودی به فشار شکن را برعهده دارد.
جنس رگلاتورها از چیست؟
با توجه به این که رگلاتورها در مقابل درصدهای خلوص مختلفی از گاز قرار میگیرند، باید در برابر خوردگی و فشار مقاومت بالایی از خود نشان دهند. به همین منظور رگلاتورها اغلب از جنس برنج و با روکش کروم و استنلس استیل میباشد. انتخاب درست جنس و کیفیت رگلاتورها میتواند بر روی عملکرد آنها تاثیر بگذارد.
رگلاتورهای صنعتی
رگلاتورهای صنعتی یکی از مدلهای رایج رگلاتورها میباشد. جنس بدن این قطعه اغلب از جنس آلیاژ برنج بوده و میتواند فشار بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ بار را تنظیم کند. رگلاتورهای صنعتی برای مخازن گاز آرگون، گاز LPG، گاز CNG، نیتروژن، دی اکسید کربن و… مورد استفاده قرار میگیرد.
رگلاتورهای آزمایشگاهی
برای کنترل گاز با خلوص بالاتر نیاز به رگلاتورهای آزمایشگاهی است. جنس بدنه این نوع رگلاتورها باید از نوع فشارشکن بوده و جنس مستحکمی داشته باشد تا بتواند در برابر مواد شیمیایی و فشار بالا آسیبی نبیند. معمولا جنس رگلاتورهای آزمایشگاهی از برنج با روکشهای استنلس استیل یا کروم میباشد. همچنین با توجه به این که به حساسیت بالایی نیاز است، باید جنس دیافراگم رگلاتورها را نیز از جنس استنلس استیل انتخاب کرد تا دچار خوردگی نشوند.
محل نصب رگلاتورها
رگلاتورها در مکانهای مختلفی قابل نصب میباشند که برخی از مهمترین مکانهای نصب این قطعه میتوان به مخزنی و سیلندری، بین خطی، نقطه مصرف و پانلهای کنترل کننده اشاره کرد. نحوه نصب و محل قرارگیری رگلاتورها اهمیت بسیاری دارد و باید توسط افراد متخصص نصب گردد.
خرید رگلاتورها
در هنگام انتخاب رگلاتورها باید به میزان فشار گاز موجود در لولهها توجه کرده و سپس مناسبترین مدل را خریداری کنید. همچنین جنس رگلاتورها نیز باید بر اساس میزان خلوص گاز تعیین گردد. وجود هر گونه درز در رگلاتورها ایمنی این قطعه با مشکل مواجه میشود. جهت سفارش بهترین و باکیفیتترین رگلاتور با شمارههای درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.